Ιωάννης Μπούτας

Ενδεικτικές ιδιότητες και δράσεις κατά την επιστημονική του πορεία
 1. Μετά απο κατατακτήριες εξετάσεις, έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Brescia της Ιταλίας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2007.

 2. Στρατιωτική θητεία, ως υπεύθυνος ιατρός της Ελληνικής αποστολής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, JFC, Νάπολη Ιταλίας.

 3. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Β΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο), όπου και έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

 4. Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά απο επιτυχείς εξετάσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

 5. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος «Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με βαθμό Άριστα.

 6. Είναι κάτοχος του Διδακτορικού διπλώματος με τίτλο «Επίδραση των αναστολέων αρωματάσης, Αναστραζόλης και Λετροζόλης, στον οστικό μεταβολισμό θηλυκών επίμυων. Βιοχημική, Μικροσκοπική και Εμβιομηχανική μελέτη», από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με Βαθμό Άριστα.

 7. Επιμελητής στη Μονάδα Μαστού της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Γερμανίας, το Uniklinik Mainz από το 2017-2019, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στις Παθήσεις και στη Χειρουργική του Μαστού.

 8. Κατέχει, έπειτα από εξετάσεις, πιστοποίηση στην εκτέλεση διαγνωστικής κολποσκόπησης απο την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου.

 9. Εχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στη διενέργεια διαγνωστικών και επεμβατικών υστεροσκοπικών επεμβάσεων, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Aldo Moro Universita’ di Bari (Prof. Stefano Bettocchi).

 10. Μιλάει άριστα Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

 11. Ακαδημαϊκός υπότροφος της Γ΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μονάδα Μαστού και είναι εκπαιδευτής σε θέματα μαστού στο Master της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Παθολογία της Κύησης».

 12. Μέλος σε περισσότερες από 10 ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρίες με πλούσιο συγγραφικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

George Iatrakis · 3 Terpsichore (P-C)