Η Ιστορική Διαδρομή της Εταιρείας

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας συστάθηκε στις 14-04-1990 με πρωτοβουλία του Επικ. Καθηγητή Χριστόδουλου Σέγκου.

Ο βασικός σκοπός της εταιρείας ήταν και παραμένει η εκπαίδευση των νεοτέρων και η μετεκπαίδευση των παλαιοτέρων Γυναικολόγων Μαιευτήρων και συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων σε θέματα που άπτονται της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στα γραφεία της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας (Παπαδιαμαντοπούλου 4) και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) που εξελέγη αποτελείτο από:

Το ΔΣ της Εταιρείας αποφάσισε:

Το Πρώτο πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Σεπτεμβρίου 1991 στην Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) και το πρώτο ενημερωτικό φυλλάδιο (μονογραφία) με θέμα «Ορμονική αντισύλληψη» και συγγραφέα τον Επικ. Καθηγητή Αθαν. Χρυσικόπουλο, απεστάλη στα μέλη της Εταιρείας τον Φεβρουάριο 1991.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα (Απρίλιος 2004):

Τον Απρίλιο 1996, ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της Εταιρείας αποδόθηκε στον καθηγητή Βασίλειο Κουτήφαρη.

Με την αποχώρηση του προέδρου της Εταιρείας Χριστόδουλου Σέγκου – λόγω φόρτου εργασίας – το 2001, πρόεδρος ψηφίστηκε ο Αναπλ. Καθηγητής Αθανάσιος Χρυσικόπουλος (03-02-2001). Το ΔΣ απαρτίζετο από:

Το ΔΣ της Εταιρείας αποφασίζει (10-02-01) την καταβολή των εισιτηρίων, το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο καθώς και την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής με φωτογραφίες σε όλους τους ομιλητές διαλέξεων, εισηγητές και προέδρους επιστημονικών συνεδριάσεων.

Στις 20-06-01 αποφασίζεται η δημιουργία οπτικού δίσκου (CD) που να περιλαμβάνει τα κείμενα των μονογραφιών Νο 1-21 (1991-2001). Η δημιουργία του CD θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ζήτησης παλαιοτέρων μονογραφιών που είχαν εξαντληθεί και η ανατύπωσή τους ήταν οικονομικά ασύμφορη.

Στις 09-04-02 αναλαμβάνει καθήκοντα νομικού συμβούλου της Εταιρείας ο δικηγόρος Αθηνών κ. Νικόλαος Κολλιόπουλος.

Τον Οκτώβριο 2002, η έδρα της Εταιρείας μεταφέρεται στα ιδιόκτητα γραφεία της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, Αλκαίου 10, στα Ιλίσια.

Προκηρύσσεται Πανελλήνιος διαγωνισμός σε πειραματική εργασία με θέματα Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Αναπαραγωγής με έπαθλο πέντε χιλιάδων (5000) ευρώ.

Αποφασίζεται συνέντευξη τύπου πριν από κάθε Πανελλήνο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο. Η πρώτη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2003 με συμμετοχή δημοσιογράφων και αντίστοιχα άρθρα σε 13 εφημερίδες της Αθήνας και της επαρχίας.

Με έγκριση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Υγείας μετονομάζεται το «Ενημερωτικό Φυλλάδιο» σε «Ενημερωτική Έκδοση», τυπώνεται και αποστέλλεται κάθε εξάμηνο σε 2000 ιατρούς σε όλη την Ελλάδα. Επίσης αποφασίζεται η συγγραφή και αποστολή – ανά εξάμηνο – Οδηγιών σε  αμφιλεγόμενες νοσηρές καταστάσεις ή για σύγχρονες φαρμακευτικές ουσίες.

Επεκτείνεται το Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο από διήμερης διάρκειας σε τριήμερη. Το 14ο Σεμινάριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα – ξενοδοχείο Divani Caravel – διήρκεσε από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και 1 Φεβρουαρίου 2004. Κατά τις εργασίες του Σεμιναρίου απενεμήθει από τον πρόεδρο της Εταιρείας Αθανάσιο Χρυσικόπουλο, το έπαθλο των 5000 ευρώ για την καλύτερη πειραματική εργασία στον ειδικευόμενο Ιατρό της Β΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής (Αρεταίειο Νοσοκομείο), κ. Μακάριο Ελευθεριάδη για την εργασία του με θέμα

Τον Μάρτιο 2004 απεστάλη σε 2000 Ιατρούς η 26η Ενημερωτική Έκδοση με θέμα «Υπερανδρογονισμός – Δερματικές εκδηλώσεις: Υπερτρίχωση, Ακμή», συγγραφείς: Γεώργιος Κιντής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Οδυσσέας Γρηγορίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Μάιο 2004 αποστέλλεται η 1η Οδηγία με θέμα «Η χρήση της Μετφορμίνης σε γυναίκες με πολυκυστική νόσο» και συγγραφέα τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο της Εταιρείας, Αθανάσιο Χρυσικόπουλο.