Η Ιστορική Διαδρομή της Εταιρείας

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας συστάθηκε στις 14-04-1990 με πρωτοβουλία των Επικ. Καθηγητών Χριστόδουλου Σέγκου και Αθανάσιου Χρυσικόπουλου.

Ο βασικός σκοπός της εταιρείας ήταν και παραμένει η εκπαίδευση των νεοτέρων και η μετεκπαίδευση των παλαιοτέρων Γυναικολόγων Μαιευτήρων και συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων σε θέματα που άπτονται της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στα γραφεία της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας (Παπαδιαμαντοπούλου 4) και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) που εξελέγη αποτελείτο από:

Το πρώτο ΔΣ της Εταιρείας αποφάσισε:

Το πρώτο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Σεπτεμβρίου 1991 στην Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) και το πρώτο ενημερωτικό φυλλάδιο (μονογραφία) με θέμα «Ορμονική αντισύλληψη» και συγγραφέα τον Επικ. Καθηγητή Αθαν. Χρυσικόπουλο απεστάλη στα μέλη της Εταιρείας τον Φεβρουάριο 1991.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα (Ιούνιος 2011):

Τον Απρίλιο 1996, ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της Εταιρείας αποδόθηκε στον καθηγητή Βασίλειο Κουτήφαρη.

Με την αποχώρηση του προέδρου της Εταιρείας Χριστόδουλου Σέγκου – λόγω φόρτου εργασίας – το 2001, πρόεδρος ψηφίστηκε ο Αναπλ. Καθηγητής Αθανάσιος Χρυσικόπουλος (03-02-2001) που παραμένει μέχρι σήμερα (2011). Κατά τη ψηφοφορία στις 24-01-2009 εξελέγει το παρακάτω ΔΣ:

Το ΔΣ της Εταιρείας αποφασίζει (10-02-01) την καταβολή των εισιτηρίων, το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο καθώς και την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής με φωτογραφίες σε όλους τους ομιλητές διαλέξεων, εισηγητές και προέδρους επιστημονικών συνεδριάσεων.

Στις 20-06-01 αποφασίζεται η δημιουργία οπτικού δίσκου (CD) που να περιλαμβάνει τα κείμενα των μονογραφιών Νο 1-21 (1991-2001). Η δημιουργία του CD θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ζήτησης παλαιοτέρων μονογραφιών που είχαν εξαντληθεί και η ανατύπωσή τους ήταν οικονομικά ασύμφορη.

Στις 09-04-02 αναλαμβάνει καθήκοντα νομικού συμβούλου της Εταιρείας ο δικηγόρος Αθηνών κ. Νικόλαος Κολλιόπουλος.

Τον Οκτώβριο 2002, η έδρα της Εταιρείας μεταφέρεται στα ιδιόκτητα γραφεία της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, Αλκαίου 10, στα Ιλίσια.

Προκηρύσσεται Πανελλήνιος διαγωνισμός σε πειραματική εργασία με θέματα Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Αναπαραγωγής με έπαθλο τριων χιλιάδων (3000) ευρώ.

Αποφασίζεται συνέντευξη τύπου πριν από κάθε Πανελλήνο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο. Η πρώτη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2003 με συμμετοχή δημοσιογράφων και αντίστοιχα άρθρα σε 13 εφημερίδες της Αθήνας και της επαρχίας.

Με έγκριση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Υγείας μετονομάζεται το «Ενημερωτικό Φυλλάδιο» σε «Ενημερωτική Έκδοση», τυπώνεται και αποστέλλεται κάθε εξάμηνο σε 2000 ιατρούς σε όλη την Ελλάδα.

Το 2008 το ΔΣ της εταιρείας αποφασίζει την μετονομασία του Πανελληνίου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου σε Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Αναπαραγωγής.

Τον Μάρτιο 2010 προγραμματίζεται η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας όπου αποφασίζεται η ονομασία του συναδέρφου Χριστόδουλου Σέγκου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας τιμώντας την πολωστή συνδρομή του και δραστηριότητα.

Στο 3° Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας με 37 Προέδρους και ομιλητές παρουσιάστηκαν συνολικά 11 θέματα που άπτονται της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, Ανδρολογίας και Αναπαραγωγής.
Για τον εορτασμό της 20ής Συνεδρίας (17 Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια και 3 Συνέδρια) προσφέρθηκαν στους Συνέδρους δύο καινοτομίες.

Το 3° Πανελλήνιο Συνέδριο το 2010, ήταν γεμάτο με δώρα και εκπλήξεις για τους συνέδρους μιας και αντιστοιχούσε στην εικοστή (20η) συναξη της Εταιρείας από ιδρύσεώς της.

Άλλη μια επέτειος συμπληρώθηκε το Δεκέμβριο 2011 όταν απεστάλλη στους 2000 γυναικολόγους και ενδοκρινολόγους, η πεντηκοστή (50) ενημερωτική έκδοση της Εταιρείας.

Τον Αύγουστο 2011 μας εγκατέλειψε ο φίλος, συνάδελφος και μέλος του ΔΣ, Σωκράτης Κονιδάρης, γεγονός που λύπησε όλους.

Οι απώλιες συνεχίστηκαν το 2012 όταν άφησε τα εγκόσμια στις ΗΠΑ, ο συνιδρυτής μαζί με τον Α. Χρυσικόπουλο και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Εταιρείας, Χριστόδουλος Σέγκος.

Τον Απρίλιο του 2012, στην Γενική Συνέλευση της Εταιρείας για ανάδειξη καινούριου ΔΣ, ο για 14 συνεχή χρόνια πρόεδρος Α. Χρυσικόπουλος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλλει υποψηφιότητα πιστεύοντας ότι στην διοίκηση της Εταιρείας πρέπει να μπει καινούριο αίμα με νεαρά πρόσωπα.